Sreda, Novembar 25, 2009

Volite li sebe?

Sigurno je svako od nas bar jednom stao pred ogledalo i kritički se pogledao... Ovo je skroz prirodno, čak, biću slobodna da kažem, poželjno.

Vreme je takvo da nam mišljenje diktira neko sa strane, uglavnom su to slobodni mediji. Kriterijumi su nam nametnuti, a da toga nismo ni svesni! A sve je počelo iz pubertetskog doba, vremena kada se počinjemo formirati kao ljudi. Tema je već malo izlizana, ali da bi se nešto promenilo na bolje neophodno je konstantno podsećati na katastrofalno stanje javne scene na kojoj su prisutni samoprozvani estradni umetnici, političari i njima slični. Nažalost, ono što se može nazvati komercijalom jesu razni tekstovi pesama u kojima se propagiraju pogrešne životne vrednosti. To je glavni razlog zbog kog ne volim i ne slušam novokomponovanu domaću muziku. Dešava se naravno da ponekad odem na mesta gde se pušta takva muzika, jer društvo je veliko i sasvim je prirodno da postoje različite želje i mora doći do kompromisa. Ali ono što tamo mogu da vidim jesu devojčice, stavljam naglasak na deminutiv, koje liče i podsećaju jedna na drugu. Na neki način ih razumem. Teško je izdvajati se iz gomile, biti nešto drugo, biti poseban. Jer ipak, onome što svako od nas teži jeste da ne bude odbačen od svoje okoline. Samo je svemu tome potrebno dati svoj neki lični pečat... 

Mislim da je cilj svega biti iskren prvenstveno prema sebi, a posle i prema drugima. Izbegavam da vreme provodim sa ljudima koji su toliko drski da me gledaju u oči i lažu i još pri tom misle da im verujem. Nema ništa gore od toga. Poznajem par hroničnih lažova! Toliko su navikli na laganje, da su u stanju da mi jednu istu priču ispričaju u različitim vremenskim periodima i sa različitim završecima. Ne mogu da razumem takvo stanje svesti. Jedino što može da mi objasni takvo ponašanje jeste nemogućnost prihvatanja samog sebe i svojih sopstvenih misli. I zato ponavljam, potrebno je povremeno se pogledati u ogledalo i prihvatiti realno stanje!    

 

 

[Odgovori]

Samo bih jos dodala da umesto svih tih cimanja jednostavno mozes da pocnes da se drogiras!:-)

Comment by tijana (11/26/2009 06:14)

[Odgovori]

axaxax tico luda si :))) pa ja u potpunosti podrzavam koleginicu :)

Comment by delic (12/02/2009 18:17)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me