Ponedeljak, Novembar 23, 2009

Volontirajmo!

U našoj zemlji reč volontiranje i sve što ona znači i nosi sa sobom nekako nije baš prihvaćena... Šta više, obično se javlja zajedno u rečenici sa "Nisam lud...". Ja lično mislim da je ideja generalno super! Iako sam koncept volontiranja asocira na zadovoljstvo samo u jednom pravcu, smatram da ovo ipak nije tačno. Mislim da svako ko se imalo potrudi i ima malo dobre volje u sebi može da pronađe neku ličnu satisfakciju u svemu ovome. Postoje razne organizacije koje se bave organizovanjem volontiranja, koje može da se dešava u našoj zemlji i inostranstvu. Mene je lično zainteresovalo upoznavanje novih ljudi, vežbanje stranih jezika, putovanje i obilaženje raznih zemalja. Ovo poslednje me je posebno zainteresovalo, jer mala je verovatnoća da bih bila u mogućnosti da o svom trošku obilazim druge zemlje. Trenutno postoji mnogo organizacija koje se bave organizovanjem volonterskih kampova. I sama se interesujem da učestvujem u jednom. Na raznim forumima sam naišla na razna iskustva, većinom su bila pozitivna, ali se desilo da budu i negativna. Kako sam ja po prirodi optimista, veći utisak su na mene ostavili pozitivni komentari. Ideja je još zanimljivija ukoliko postoji prijatelj koji je zajedno sa mnom spreman na ovakvu avanturu. Potrebno je naglasiti i to da se na ovaj način stiče značajno iskustvo, koje ne mora nužno biti povezano sa strukom kojom se bavite, a obično i nije, ali svakako obogaćuje čoveka u duhovnom smislu. Takođe, ono što je jako bitno jeste da se na ovaj način podstiče proaktivnost u čoveku.

:D [Odgovori]

Mogu ja!!?? Mogu ja!!?? Stobom na volontiranje?? :D
Salu na stranu, ne da sam letos volontirao, nego sam otisao jos korak dalje! Sakupljao sam volontere za evropsko Juniorsko prvenstvo u atletici koje se odrzalo u Novom Sadu!! Nije lose iskustvo! ;))

Comment by mehatronika (11/23/2009 21:20)

[Odgovori]

i ja mislim da je volintiranje veoma dobra stvar... dosta toga se moze nauciti, a buduci poslodavci ce to svakako uzeti u obzir. takodje, ja uvek igram i na kartu novih poznanstava i kontakta, sto da ne? :)

Comment by brendoman (11/24/2009 12:31)

[Odgovori]

Važi kolega! Samo još da odlučimo gde ćemo da idemo... Svaka čast za volontiranje! Jako retko se tako nešto može čuti!

Comment by gagga86 (11/24/2009 23:49)

[Odgovori]

Mislim da kod nas u ovom trenutku malo ljudi zaista želi da radi za džabe. Puno smo opterećeni novcem što me i ne čudi jer nam se to stalno servira preko TV-a. Te kriza, te cene rastu... tu nema mesta za koncept volontiranja. Mislim da je volontiranje, pogotovo za mlade ljude lep način da steknu neka nova iskustva.

Comment by mandara (11/25/2009 14:49)

[Odgovori]

Da sam htela da volontiram i duhovno se uzdizem, radila bih u crkvi!:-)

Comment by tijana (11/26/2009 06:30)

[Odgovori]

ko hoce da volontira , taj i nije sasvim pri sebi :)

Comment by sekulic vladimir (12/01/2009 10:15)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me